Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V
[Reader]: Κορονοϊός: Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

[Reader]: Κορονοϊός: Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία του εμβολίου Sputnik V , λέγοντας ότι το έκανε και η κόρη του, όμως η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Πούτιν, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Τάρικ Γιασάρεβιτς, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Οργανισμός συζητά τα επόμενα βήματα με τις ρωσικές αρχές. «Είμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προεπιλογή του εμβολίου από τον ΠΟΥ, αλλά και πάλι η προεπιλογή οποιουδήποτε εμβολίου περιλαμβάνει την αυστηρή αξιολόγηση όλων των δεδομένων ασφαλείας», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς.

Τον σκεπτικισμό του για το ρωσικό εμβόλιο εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, τονίζοντας σήμερα πως δεν έχει δοκιμασθεί επαρκώς και ότι ο στόχος είναι να υπάρξει ένα ασφαλές προϊόν παρά να είναι κανείς απλώς ο πρώτος που θα αρχίσει τους εμβολιασμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!