Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι δείχνει εφαρμογή που «μετράει» τα εμβόλια
[Reader]: Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι δείχνει εφαρμογή που «μετράει» τα εμβόλια

[Reader]: Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι δείχνει εφαρμογή που «μετράει» τα εμβόλια

Το ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων εδώ και μήνες είναι πότε θα τελειώσει η πανδημία και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι άμεση συνάρτηση του ρυθμού των εμβολιασμών παγκοσμίως.

Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, το Bloomberg δημιούργησε τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που παρακολουθεί την πορεία των εμβολιασμώνκατά του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

Κορυφαίοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, έχουν επισημάνει ότι για την επιστροφή στην κανονικότητα θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% με 85% του πληθυσμού.

Η εφαρμογή που δημιούργησε το Bloomberg και ανιχνεύει την πορεία των εμβολιασμών ανά τον κόσμο, δείχνει ότι κάποιες χώρες σημειώνουν πολύ ταχύτερη πρόοδο από άλλες. Το Ισραήλ, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο, για παράδειγμα, θα πιάσει τον στόχο του εμβολιασμού του 75% του πληθυσμού σε μόλις δύο μήνες ενώ οι ΗΠΑ στις αρχές του 2022. Υπολογίζεται ότι καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται ταχύτερα στις πλουσιότερες δυτικές χώρες από τον υπόλοιπο κόσμο, θα χρειαστούν, βάση του τρέχοντος ρυθμού εμβολιασμού, συνολικά επτά χρόνια για την επιστροφή στην κανονικότητα. Εν ολίγοις, το 2028 θα είναι το… «σωτήριον έτος»!

Όπως σημειώνει το Bloomberg η παραπάνω εκτίμηση υπολογίζεται βάσει του μέχρι τώρα ρυθμού των εμβολιασμών, κάτι που σημαίνει πως όσο περισσότερα σκευάσματα εγκρίνονται και όσο περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται, τόσο το συγκεκριμένο ορόσημο θα έρχεται όλο και πιο κοντά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!