Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: Πως διασπείρεται στην κοινότητα – Η εξήγηση Μόσιαλου
[Reader]: Κορονοϊός: Πως διασπείρεται στην κοινότητα – Η εξήγηση Μόσιαλου

[Reader]: Κορονοϊός: Πως διασπείρεται στην κοινότητα – Η εξήγηση Μόσιαλου

Ο κ. Μόσιαλος αναλύει σε ανάρτησή του στο Facebook τις έρευνες που έχουν λάβει χώρα ως προς το πως ο κάθε ασθενής βιώνει ελαφρύτερα ή βαρύτερα τον κορονοϊό, αλλά και γιατί οι άνδρες φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

Γιατί κάποιοι ασθενείς νοσούν πιο σοβαρά από τον κορονοϊό; Γιατί είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους άνδρες;

Ακολουθώντας τις μελέτες για τον κορονοϊό βλέπουμε πως έχουμε να κάνουμε με μια πολυσυστημική νόσο που σχετίζεται με τον φορέα/ ασθενή, με τον ιό και με τους χώρους που αλληλοεπιδρούν οι άνθρωποι. Η ετερογένεια των αποτελεσμάτων από τις κλινικές μελέτες τροφοδοτεί τη βασική έρευνα ώστε να αποκρυπτογραφηθεί η πολυπλοκότητα της έκβασης της νόσου COVID-19 ανάλογα με τον ασθενή. Και με τη σειρά της η βασική έρευνα αναδεικνύει με εργαστηριακές αναλύσεις το πως τα ατομικά γενετικά χαρακτηριστικά ενδέχεται να επηρεάζουν τον ασθενή που νοσεί από τον κορονοϊό.

Γιατί όμως κάποιοι ασθενείς νοσούν πιο σοβαρά ή όχι από τον κορονοϊό;

Πέρα από τα υποκείμενα νοσήματα και την ηλικία, που ήδη γνωρίζουμε πως επηρεάζουν αρνητικά την ανοσοποιητική απόκριση, έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς διάφορες υποθέσεις που θα μπορούσαν να εξηγήσουν -εν μέρει- τις σοβαρές περιπτώσεις.

  1. αυτοί οι ασθενείς μπορεί να μολύνθηκαν με μεγαλύτερες ποσότητες ιού ή πιο μολυσματικό στέλεχος SARS-CoV-2. Τα υψηλότερα επίπεδα ιικού φορτίου συνδέονται γενικά με πιο σοβαρή έκβαση ασθένειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!