Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» στα νοσοκομεία γιατί το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται στους -70 βαθμούς
[Reader]: Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» στα νοσοκομεία γιατί το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται στους -70 βαθμούς

[Reader]: Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» στα νοσοκομεία γιατί το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται στους -70 βαθμούς

Και λόγος για αυτόν είναι πως -όπως αναφέρουν οι σχετικές μελέτες- το συγκεκριμένο εμβόλιο θα χρειάζεται να διατηρείται σε συνθήκες θερμοκρασίας τουλάχιστον -70 βαθμών Κελσίου ή και λιγότερο.

Σύμφωνα με το NDTV , οι συγκεκριμένες απαιτήσεις αποθήκευσης του εμβολίου φαίνεται να αποτελούν εμπόδιο ακόμη και για τα πιο εξελιγμένα νοσοκομεία στις ΗΠΑ και το γεγονός αυτό μπορεί να επηρεάσει πότε και πού θα διατίθεται σε αγροτικές περιοχές ή φτωχές χώρες όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι.

«Μιλάμε για ένα εμβόλιο που χρειάζεται αποθήκευση σε μείον 70 ή 80 βαθμούς. Αυτό είναι ένα τεράστιο υλικοτεχνικό ζήτημα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και εκτός του δυτικού κόσμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Γκρέγκορι Πόλαντ, ιολόγος και ερευνητής εμβολίων στην κλινική Mayo.

Οι τοπικοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης είναι υπεύθυνοι για την αποθήκευση και τη χορήγηση εμβολίων μόλις παραδοθούν, ανέφερε από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου της Pfizer, Kιμ Μπένκερ.

Μπορούν να διατηρηθούν σε καταψύκτη εξαιρετικά χαμηλής θερμοκρασίας για χρονικό διάστημα έως και έξι μήνες ή για πέντε ημέρες στους 2-8 βαθμούς Κελσίου – ένας τύπος ψύξης που διατίθεται συνήθως σε νοσοκομεία, προσθέτει και τονίζει πως οι μονάδες αποθήκευσης της Pfizer μπορούν επίσης να ξαναγεμιστούν με πάγο για έως και 15 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση υπό κανονικές ή και ελαφρώς υψηλότερες από αυτες τις κατάψυξης θερμοκρασίες, οι δόσεις θα χαλάνε σε περίπου πέντε ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!