Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: Περιορισμένα τα εμβόλια – Ο ΠΟΥ ζητά «ευελιξία» στη χορήγηση δόσεων
[Reader]: Κορονοϊός: Περιορισμένα τα εμβόλια – Ο ΠΟΥ ζητά «ευελιξία» στη χορήγηση δόσεων

[Reader]: Κορονοϊός: Περιορισμένα τα εμβόλια – Ο ΠΟΥ ζητά «ευελιξία» στη χορήγηση δόσεων

Ο Χανς Κλούγκε εξήγησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην καλύτερη εκμετάλλευση των περιορισμένων προμηθειώνεμβολίων και την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

«Είναι σημαντικό μία τέτοια απόφαση να αντιπροσωπεύει μία ασφαλή συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην περιορισμένη ικανότητα συνολικής προστασίας αυτήν την στιγμή και την αναγκαιότητα για τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μειώνοντας παράλληλα το βάρος οποιουδήποτε επόμενου κύματος της επιδημίας επί των συστημάτων υγείας», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.

Οι δηλώσεις του συμπίπτουν με τις συζητήσεις που γίνονται σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και το Ηνωμένο Βασίλειο, για την αντιμετώπιση της χαμηλής τροφοδοσίας σε εμβόλια με την παράταση του χρόνου ανάμεσα στην χορήγηση της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου μέχρι και κατά 12 εβδομάδες και για το ενδεχόμενο της μείωσης του όγκου ορισμένων δόσεων.

Οι προτάσεις αυτές έχουν προκαλέσει δριμεία αντιπαράθεση μεταξύ των ειδικών. Οι Pfizer/BioNTech έχουν προειδοποιήσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιό τους θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματικό εάν η δεύτερη δόση χορηγηθεί σε διάστημα μεγαλύτερο των 21 ημερών μετά την πρώτη δόση.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε επείγουσα έγκριση για την διανομή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech πριν από δύο εβδομάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν λάβει την πρώτη δόση από την έναρξη του εμβολιασμού εδώ και μία εβδομάδα.

Στη Βρετανία, η οποία ενέκρινε το εμβόλιο τον Δεκέμβριο, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα ενός μηνός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!