Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: Παρουσιάστηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας – Δείτε αν η περιοχή σας είναι «κόκκινη»
[Reader]: Κορονοϊός: Παρουσιάστηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας – Δείτε αν η περιοχή σας είναι «κόκκινη»

[Reader]: Κορονοϊός: Παρουσιάστηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας – Δείτε αν η περιοχή σας είναι «κόκκινη»

Τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον νέο κορονοϊό παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, πρόκειται για ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής για όλη την Ελλάδα.

Ο χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Εντάσσει δηλαδή τις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται στα εξής επίπεδα:

  • επίπεδο ένα: ετοιμότητας
  • επίπεδο δύο: επιτήρησης
  • επίπεδο τρία: αυξημένες επιτήρησης
  • επίπεδο τέσσερα: αυξημένου κινδύνου

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!