Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα, η μάχη με τον χρόνο και το στοίχημα του χειμώνα
[Reader]: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα, η μάχη με τον χρόνο και το στοίχημα του χειμώνα

[Reader]: Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα, η μάχη με τον χρόνο και το στοίχημα του χειμώνα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις λεγόμενες «πορτοκαλί» και «κόκκινες περιοχές, όπως οι μάσκες παντού, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00, δεν ήταν έκπληξη για κανέναν. Άλλωστε, μετά και την έκρηξη των κρουσμάτων που καταγράφεται εδώ και μερικές μέρες, στο κυβερνητικό επιτελείο ήταν σαφές ότι είχε έρθει η ώρα να πάρει μέτρα.

Ο στόχος είναι προφανής: η χώρα να κερδίσει χρόνο ενόψει του χειμώνα, όταν όλα είναι κάπως πιο δύσκολα. Ο καιρός δεν θα είναι καλός, έστω και αν δεν έχουμε τις συνθήκες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, με αποτέλεσμα να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο κεκλεισμένων των θυρών, ενώ προ των πυλών είναι και η περίοδος της εποχικής γρίπης. Την ίδια ώρα, τα υπολογιστικά μοντέλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να σπάσει και το φράγμα του τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων, όχι απλώς επειδή γίνονται πολλά τεστ, αλλά επειδή υπάρχει σημαντική διασπορά στην κοινότητα. Αυτό, μάλιστα, είναι θέμα χρόνου να συμβεί, όπως προκύπτει και από τη σταθερή αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες και το δεδομένο ότι τα μέτρα χρειάζονται μέρες για να αποδώσουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση πήρε τα μέτρα σχετικά νωρίς, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει από τώρα και μπούμε στον χειμώνα υπό δραματικές συνθήκες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, με παρόμοιο μέγεθος και πληθυσμό, όπου η μπάλα έχει χαθεί εντελώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!