Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας
[Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας

[Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας

«Προφανώς άλλες χώρες κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τη δική μας. Εμείς μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα; Ναι κατά τη γνώμη μου» σημείωσε ο κ. Μόσιαλος προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει ότι αυτό θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα.

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι πρέπει να «είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας».

Πρώτο είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο καθηγητής τόνισε πως είναι θετικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φορά πλέον μάσκα και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά για όσα συμβαίνουν εντός των καταστημάτων.

«Αν τα μέτρα τηρούνται όταν οι συμπατριώτες μας μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, τότε υπάρχει λιγότερη ανησυχία» σημείωσε.

Δεύτερο είναι η οριζόντια εφαρμογή των μέτρων. Πρέπει τα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται οριζοντίως, παντού, σε όλους τους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, είπε χαρακτηριστικά.

Τρίτο είναι οι σωστές δειγματοληψίες. Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος είναι βασικό μετράμε σωστά τα στοιχεία της πανδημίας και άρα να γίνονται πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ.

«Αυτά τα τρία δεν έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Φθινόπωρο και γι’ αυτό ξέφυγε η κατάσταση», σημείωσε.

Μετάλλαξη

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και τα εμβόλια, ο καθηγητής τόνισε ότι για την βρετανική μετάλλαξη ήδη υπάρχουν πειραματικά δεδομένα της Biontech που δείχνουν ότι το εμβόλιο που έχει κατασκευάζει μαζί με την Pfizer είναι αποτελεσματικό και γι’ αυτό το στέλεχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!