Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Γελοία και επικίνδυνη στρατηγική η επίτευξη ανοσίας της αγέλης
[Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Γελοία και επικίνδυνη στρατηγική η επίτευξη ανοσίας της αγέλης

[Reader]: Κορονοϊός – Μόσιαλος: Γελοία και επικίνδυνη στρατηγική η επίτευξη ανοσίας της αγέλης

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον νέο κορονοϊό , Ηλίας Μόσιαλος, σε δημοσίευσή του στο Facebook, παραθέτει άρθρο του επικεφαλής επιδημιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, με το οποίο συμφωνεί και τάσσεται κατά της θεωρίας της ανοσίας της αγέλης την οποία χαρακτηρίζει «γελοία» και «επικίνδυνη».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Συμφωνώ απόλυτα με τον Δρ. Fauci που χαρακτηρίζει γελοίο και επικίνδυνο το να έχουμε ως στρατηγική την επίτευξη ανοσίας της αγέλης.

Ο Δρ Fauci έκανε σχόλια για την ανοσία της αγέλης και παραθέτω κάποια εδώ. Είπε πως αν αφήσουμε τις λοιμώξεις να μας θερίσουν και πούμε «Αφήστε να μολυνθούν όσοι είναι σε θέση να μολυνθούν και στη συνέχεια θα έχουμε ανοσία της αγέλης», είναι ανοησία και οποιοσδήποτε ξέρει από επιδημιολογία θα το χαρακτήριζε σαν εγχείρημα ανόητο και πολύ επικίνδυνο.

Για τη Διακήρυξη του Barrington, σχολίασε πως προϋποθέτει ότι τα άτομα που είναι ευάλωτα σε σοβαρές ασθένειες ζουν σε προστατευμένους χώρους, όπως τα γηροκομεία. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι στις κοινωνίες μας. Περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων είναι επιρρεπές σε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τη νόσο του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, παχύσαρκων, και όσων έχουν υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, θα έχουν πεθάνει πολλοί άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!