Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες εντός της ημέρας
[Reader]: Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες εντός της ημέρας

[Reader]: Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη στους πολίτες εντός της ημέρας

Οι εξειδικεύσεις αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εξέπεμψαν… σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια γεύση από τα μέτρα λέγοντας ότι θα περιοριστούν οι συναθροίσεις, κατά πληροφορίες, άνω των 9 ατόμων.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο περιορισμός συναθροίσεων θα αφορά σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!