Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κορονοϊός – Κικίλιας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους της Αττικής
[Reader]: Κορονοϊός – Κικίλιας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους της Αττικής

[Reader]: Κορονοϊός – Κικίλιας: Εξετάζεται το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε δήμους της Αττικής

Ερωτηθείς αν η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, να ζητήσει τοπικά μέτρα σε επίπεδο δήμων στην Αττική, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. «Να υπενθυμίσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής. Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» εξήγησε μιλώντας στο Open.

Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας».

Για την περίπτωση που έχουμε κρούσμα σε σχολείο, είτε μαθητή, είτε εκπαιδευτικού, ο κ. Κικίλιας είπε πως η αντιμετώπιση είναι διαφορετική «ανάλογα με το αν είναι ένα κρούσμα, δύο ή τρία κρούσματα, αν είναι συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα ή όχι, αν είναι συρροή ή όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!