Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 μέρες η Μαδρίτη
[Reader]: Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 μέρες η Μαδρίτη

[Reader]: Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 μέρες η Μαδρίτη

Η κυβέρνηση της Ισπανίας προέβη σ’ αυτήν την κίνηση μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στην εθνική κυβέρνηση τη δυνατότητα να περιορίζει κάποια δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών σε περιόδους κρίσεων. Στην εν λόγω περίπτωση θα περιορίσει την ελευθερία στην κίνηση των πολιτών στην ισπανική πρωτεύουσα και εννέα παρακείμενων περιοχών της περιφέρειας της Μαδρίτης. Η διάρκεια του μέτρου θα είναι 15 μέρες, δηλαδή το μέγιστο επιτρεπόμενο διάστημα από το σύνταγμα.

Ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίγια, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μετά το τέλος μιας έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε δύο ώρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τους τοπικούς φορείς της Μαδρίτης, με τον υπουργό Υγείας της περιφέρειας, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουντέρο να δηλώνει ότι τα μέτρα που ήταν σε ισχύ λειτουργούσαν και ότι η συγκεκριμένη εντολή είναι ένα μέτρο το οποίο «κανένας Μαδριλένος δεν καταλαβαίνει».

Μάλιστα η απόφαση για κήρυξη της Μαδρίτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έρχεται μία μέρα αφότου ένα δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε τα μέτρα μερικού lockdown που είχαν επιβληθεί στην ισπανική πρωτεύουσα, διότι «πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες».

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επικοινώνησε με την επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, στην οποία και έδωσε τελεσίγραφο ότι αν αν δεν πάρει γρήγορα αυστηρότερα μέτρα, θα κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!