Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός – «Καμπανάκι» του καθηγητή Σαρηγιάννη: Δεν αποκλείεται να έχουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα
[Reader]: Κορονοϊός – «Καμπανάκι» του καθηγητή Σαρηγιάννη: Δεν αποκλείεται να έχουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα

[Reader]: Κορονοϊός – «Καμπανάκι» του καθηγητή Σαρηγιάννη: Δεν αποκλείεται να έχουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα

Για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ πως είναι πιθανό αλλά εκτίμησε πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει τη σημαντικότητα των μέτρων.

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει να εφαρμόζεται η τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Μέτρα

Από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς ανέφερε πως υπάρχει μια «προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ειδικά στην Αττική το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα».

Όπως ο ίδιος ανέφερε δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα και αυτό ήταν που οδήγησε στα νέα μέτρα. Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο» ενώ επεσήμανε πως αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η καθολική χρήση της μάσκας έπρεπε να έχει γίνει ήδη και πως το επόμενο μέτρα θα μπορούσαν να είναι το lockdown, η γενίκευση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να περιοριστούν οι κοινωνικές συναναστροφές και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα να κάθονται πιο πολύ στο σπίτι.

Πίεση στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι ανάγκες για εντατική θεραπεία δείχνουν πως η επιδημία χειροτερεύει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!