Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε υπαλλήλους της Βουλής
[Reader]: Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε υπαλλήλους της Βουλής

[Reader]: Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε υπαλλήλους της Βουλής

«Συναγερμός» σήμανε στις υπηρεσίες της Βουλής, καθώς το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε συμπτωματικό υπάλληλο υπηρεσίας που στεγάζεται εκτός Μεγάρου και ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Την επόμενη ημέρα, άλλη υπάλληλος με συγγενική σχέση με το πρώτο κρούσμα και εκείνη εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου, διαπιστώθηκε και εκείνο θετικό. Πιθανολογείται πως η μόλυνση προέκυψε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδας.

Αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής, που ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων οι 4 θεωρήθηκαν «στενές». Στις τελευταίες δόθηκαν οδηγίες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ώστε να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες αλλά και να παρακολουθούν ενεργά την υγεία τους.

Αντίστοιχες ήταν οι εντολές και στις υπόλοιπες 9 χαμηλότερου κινδύνου επαφές. Και οι 13 επαφές πάντως, ελέγχθηκαν το διάστημα 13 με 15 Οκτωβρίου με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή και ήταν όλοι τους αρνητικοί.

Σήμερα διενεργήθηκαν rapid tests αντιγόνου για κορονοϊό σε όλους και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι αρνητικό. Επαναληπτικός έλεγχος με PCR έχει προγραμματιστεί και την επόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Από το πρωί το περιφερειακό κτίριο της Βουλής, στο οποίο προέκυψαν τα κρούσματα έχει απολυμανθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!