Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: Ένας διαφορετικός αγιασμός – Πρώτο κουδούνι με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά (pics & vid)
[Reader]: Κορονοϊός: Ένας διαφορετικός αγιασμός – Πρώτο κουδούνι με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά (pics & vid)

[Reader]: Κορονοϊός: Ένας διαφορετικός αγιασμός – Πρώτο κουδούνι με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά (pics & vid)

Οι μαθητές προσήλθαν στις αίθουσες με μάσκες, καθώς από το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαριστεί πως όποιος δεν φοράει μάσκα, δεν επιτρέπεται να εισέλθει σε σχολική αίθουσα.

Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και καθηγητές

Σε ειδικό έντυπο που εξέδωσαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Περιφέρεια Αττικής αναφέρεται ότι προτού ξεκινήσουν για το σχολείο, οι μαθητές θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι δεν έχουν, μεταξύ άλλων, πυρετό, πονοκέφαλο με ή χωρίς βήχα, πονοκέφαλο με ή χωρίς ζαλάδες, διαταραχές γεύσης.

Επίσης οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, αντισηπτικό υγρό με αλκοόλη 70%, παγούρι με νερό, κουλούρι ή κρουασάν ή τοστ ή σνακ.

Κατά τη διαδρομή προς και από το σχολείο, θα πρέπει να αποφέυγουν τις μετακινήσεις στο σχολικό και μην ακουμπούν σε σημεία του οχήματος.

Μόλις φτάσουν στην τάξη, θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και να μην πιάνουν το πρόσωπό τους.

Από την τάξη όταν βγαίνουν για διάλειμμα, οι μαθητές καλούνται να να μην πλησιάζουν το πρόσωπο άλλων παιδιών, να καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, να τρώνε από το δικό τους φαγητό, να πίνουν από το δικό τους παγούρι και να σκουπίζονται με τα δικά τους χαρτομάντηλα.

Δεν ανοίγουν όλα τα σχολεία

Κλειστά αποφασίστηκε να παραμείνουν ορισμένα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!