Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός – Ελβετία: Πρόταση-σοκ για τους αρνητές – «Να μη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ»
[Reader]: Κορονοϊός – Ελβετία: Πρόταση-σοκ για τους αρνητές – «Να μη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ»

[Reader]: Κορονοϊός – Ελβετία: Πρόταση-σοκ για τους αρνητές – «Να μη νοσηλεύονται σε ΜΕΘ»

Ο Γουίλι Ότζιερ πρότεινε οι «επαναστάτες του κορονοϊού», όπως τους χαρακτηρίζει, να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Για παράδειγμα, ο Ότζιερ προτείνει να τους επιβάλλονται βαρύτερα πρόστιμα όταν δε φορούν μάσκα ενώ φτάνει στο σημείο να προτείνει και να μη νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικά αν υπάρχει έλλειψη κλινών.

«Προτείνω οι αρνητές του κορονοϊού να εγγραφούν σε ένα αρχείο και να χάνουν το δικαίωμά τους για νοσηλεία σε δωμάτιο ΜΕΘ σε περίπτωση έλλειψης κλινών» είπε χαρακτηριστικά ο Ότζιερ σε συνέντευξή του την Τρίτη. «Όποιος αγνοεί σκόπιμα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής πρέπει να παίρνει και την ευθύνη για τις πράξεις του» τόνισε ο καθηγητής.

Από οικονομική άποψη «όσο πιο χαλαρά είναι τα μέτρα, τόσο πιο αυστηρά πρέπει να τηρείται η εφαρμογή τους, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού», εξήγησε.

Ο Ότζιερ είπε ότι πρόσφατα είδε ανθρώπους στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης να αρνούνται στις συστάσεις των αστυνομικών να φορέσουν μάσκα ενώ απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες Αρχές να επιβάλλουν πρόστιμα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν του είπαν ότι το να «τιμωρείς» ανθρώπους για τη συμπεριφορά τους αφήνοντάς τους χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, ακούγεται σαν τακτική της Κίνας και όχι της Ελβετίας, ο Ότζιερ ισχυρίστηκε ότι η πρόταση του αφορά μόνο στις περιπτώσεις που το σύστημα υγείας «κρασάρει».«Όταν τα νοσοκομεία φτάνουν στα όριά τους, οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το τελευταίο κρεβάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!