Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός – Ελπίδες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα»
[Reader]: Κορονοϊός – Ελπίδες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα»

[Reader]: Κορονοϊός – Ελπίδες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν τα Χριστούγεννα»

Ελπίδες ότι το εμβόλιο που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα είναι έτοιμο σύντομα έδωσε επικεφαλής ερευνητής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Άντριαν Χιλ, ιδρυτή και διευθυντή του Ινστιτούτου Τζένερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρά το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, είναι πιθανό να έτοιμο για χρήση σε γιατρούς και άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πριν τα Χριστούγεννα και ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη η τελική φάση των δοκιμών του εμβολίου.

Μιλώντας σε μέλη του Magdalen College, ο Χιλ ισχυρίστηκε ότι η πλήρης έγκριση του εμβολίου για εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού θα δοθεί στις αρχές του 2021, ενώ είπε ότι ότι οδηγεί σε «ισχυρή ανοσοανταπόκριση».

Σύμφωνα με τον Άντριαν Χιλ «η αρχική έγκριση θα είναι για τη χρήση του εμβολίου μόνο σε ευάλωτους ασθενείς και δεν θα υπάρχει ολοκληρωτική έγκριση». Αυτό θα συμβεί με βάση τα δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την εποχή και ενώ οι κλινικές δοκιμές θα είναι σε εξέλιξη.

«Θα χρειαστεί να δουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και ίσως την αποτελεσματικότητα του εμβολίου πριν δώσουν έγκριση για χρήση στον γενικό πληθυσμό».

Ακόμα είπε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο «οι προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες. Πρώτα θα εμβολιάσουμε τις ευάλωτες ομάδες και μετά τους νέους και τους υγιείς που είναι χαμηλότερου κινδύνου», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι «οι περισσότερες χώρες θα κάνουν το ίδιο».

«Επομένως αυτό τον χρόνο θα έχουμε έγκριση για μία “επείγουσα χρήση”, η οποία θα μας επιτρέψει να εμβολιάσουμε κατά προτεραιότητα αυτού που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο και στη συνέχεια οποιονδήποτε άλλον». Κατέληξε ο Χιλ.

Sun: Σε λίγες εβδομάδες το εμβόλιο σε νοσοκομείο

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα ότι ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν είναι ακόμη έτοιμο, αν και ο ίδιος ετοιμάζει την επιμελητειακή υποστήριξη για μια πιθανή κυκλοφορία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αναμένει την κυκλοφορία του το πρώτο εξάμηνο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!