Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός – Διευθυντής ΠΟΥ: Ένα εμβόλιο δεν αρκεί για την καταπολέμηση της πανδημίας
[Reader]: Κορονοϊός – Διευθυντής ΠΟΥ: Ένα εμβόλιο δεν αρκεί για την καταπολέμηση της πανδημίας

[Reader]: Κορονοϊός – Διευθυντής ΠΟΥ: Ένα εμβόλιο δεν αρκεί για την καταπολέμηση της πανδημίας

«Ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν αρκεί από μόνο του για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε, δεν θα τα αντικαταστήσει» εξήγησε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, όπως και πολλοί από τους βοηθούς του, επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα δρόμου για να μετριάσουν την αισιοδοξία που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου τους στην φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών δείχνει 90% αποτελεσματικότητα.

«Στην αρχή, οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια θα έχουν προτεραιότητα το υγειονομικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι και αυτοί που η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των θανάτων και θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας να αντισταθούν», υπογράμμισε. «Ωστόσο αυτό αφήνει ακόμη μεγάλο πεδίο δράσης στον ιό», προειδοποίησε, απευθύνοντας έκκληση να μην τερματιστούν πρόωρα τα μέτρα που επιτρέπουν τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, όπως είναι τα διαγνωστικά τεστ, η καραντίνα, η ιχνηλάτηση κλπ.

Διαβάστε ακόμα

Άλμπερτ Μπούρλα: Ο CEO της Pfizer φοιτητής στο ΑΠΘ και… ΠΑΣΠ!

Reuters: Πόσο θα στοιχίζει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!