Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες πολλά σχολεία λίγα 24ωρα πριν το πρώτο «κουδούνι»
[Reader]: Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες πολλά σχολεία λίγα 24ωρα πριν το πρώτο «κουδούνι»

[Reader]: Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες πολλά σχολεία λίγα 24ωρα πριν το πρώτο «κουδούνι»

Όπως αποκαλύπτει το Reader.gr, σε σχολείο του Αιγίου η διεύθυνση έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους γονείς με το οποίο τους ενημερώνει ότι «οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκα».

Σε ορισμένες μονάδες έχουν γίνει προμήθειες απολυμαντικων και ειδικών καθαριστικών, σε άλλα έχουν πάει οι συμβασιούχες καθαρίστριες, ωστόσο όλοι υπογραμμίζουν ότι οι μάσκες είτε δεν έχουν παραδοθεί, είτε όσες παραδόθηκαν όπως στην Θεσσαλονίκη είναι ακατάλληλες για χρήση.

Μιλώντας στο Reader.gr, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού της Αιγιαλειας, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, σημειώνει: «Περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα να μας ειδοποιούσουν αν θα μας τις στείλουν, σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουμε το παν ώστε δάσκαλοι και μαθητες να τις έχουμε μέχρι την Δευτέρα».

Ο ίδιος τονίζει σχετικά, «είχαμε προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για αυτό και το Σαββατοκύριακο με επιπλέον δαπάνες από τον Δήμο και τις σχολικές επιτροπές θα αγοράσουμε μάσκες να μην αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο, όπως πράξαμε και την περασμένη άνοιξη».

Σημειώνεται, ότι μόνο στον δήμο Αιγιαλειας, είχε προγραμματιστεί από το υπ. Εσωτερικών να δοθούν 27.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί το παραμικρό κονδύλι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, οι υφασμάτινες μάσκες θα αρχίσουν να διανέμονται από αύριο στην Αθήνα, την Πελοπόννησο και την Αττική, ενώ σήμερα διανεμήθηκαν στην Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!