Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά της βρετανικής μετάλλαξης το εμβόλιο της AstraZeneca
[Reader]: Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά της βρετανικής μετάλλαξης το εμβόλιο της AstraZeneca

[Reader]: Κορονοϊός: Αποτελεσματικό κατά της βρετανικής μετάλλαξης το εμβόλιο της AstraZeneca

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα δεδομένα, υπό μορφήν προδημοσίευσης που δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, δίνουν στοιχεία από πρόσφατες αναλύσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην μείωση του χρόνου αναπαραγωγής και του ιικού φορτίου, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται σε μειωμένη μετάδοση της νόσου, αναφέρει το Πανεπιστήμιο.

«Τα δεδομένα των δοκιμών του εμβολίου ChAdOx1 στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο όχι μόνο προστατεύει απέναντι στον αρχικό ιό της πανδημίας, αλλά επίσης προστατεύει και κατά της νέας παραλλαγής, της B.1.1.7, η οποία προκάλεσε έξαρση της νόσου στο τέλος του 2020 σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Αντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Ερευνας για το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Η Σάρα Γκίλμπερτ, εκ των ερευνητών που ανέπτυξαν το εμβόλιο, δήλωσε ότι, παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη, μπορεί να χρειασθεί να προσαρμοσθεί σε μελλοντική παραλλαγή του ιού. «Εργαζόμαστε με την AstraZeneca για την βελτιστοποίηση της διαδικασίας που απαιτείται για μία αλλαγή στελέχους, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο» είπε.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός: Πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι δείχνει εφαρμογή που «μετράει» τα εμβόλια

Johnson & Johnson: Αίτηση στον FDA για επείγουσα χρήση του εμβολίου στις ΗΠΑ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!