Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Κορονοϊός: 16.000 κρούσματα σε 24 ώρες στην Ινδία – Αναλαμβάνει ο στρατός κέντρα φροντίδας
[Reader]: Κορονοϊός: 16.000 κρούσματα σε 24 ώρες στην Ινδία – Αναλαμβάνει ο στρατός κέντρα φροντίδας

[Reader]: Κορονοϊός: 16.000 κρούσματα σε 24 ώρες στην Ινδία – Αναλαμβάνει ο στρατός κέντρα φροντίδας

Με 456.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα, η Ινδία είναι η τέταρτη δεινότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ρωσία.

Μολαταύτα, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις των ινδικών κρατιδίων χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα προστασίας έπειτα από το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 3.900 νέες λοιμώξεις, κατέγραψε το Νέο Δελχί των 20 εκατ. κατοίκων.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πως μόλις 13.400 κλίνες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς με COVID-19 στο Νέο Δελχί, με τις 6.200 εξ αυτών να είναι ήδη κατειλημμένες.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες άλλες 20.000 κλίνες σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Από αυτές τις κλίνες, οι 10.000 θα βρίσκονται σε ένα θρησκευτικό κέντρο και σιδηροδρομικά βαγόνια που θα μετατραπούν σε νοσοκομειακές πτέρυγες.

«Το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων έχει λάβει οδηγίες για να προσφέρει ιατρική φροντίδα σε ασθενείς με COVID-19, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε σιδηροδρομικά βαγόνια στο Δελχί», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

Η κυβέρνηση της πόλης εκτιμά πως θα έχουν καταγραφεί 500.000 κρούσματα έως τα τέλη Ιουλίου και πως μέχρι τότε θα χρειάζεται 150.000 κλίνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!