Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Κοροναϊός: Έτσι είναι τα isolation boxes στα νοσοκομεία – Το Reader.gr στο «Γεννηματάς» (pics & vid)
[Reader]: Κοροναϊός: Έτσι είναι τα isolation boxes στα νοσοκομεία – Το Reader.gr στο «Γεννηματάς» (pics & vid)

[Reader]: Κοροναϊός: Έτσι είναι τα isolation boxes στα νοσοκομεία – Το Reader.gr στο «Γεννηματάς» (pics & vid)

Οτιδήποτε κριθεί ως ύποπτο περιστατικό, θα προωθείται στους ειδικά διαμορφωμένους αυτούς χώρους, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ ή στο μικροβιολογικό τμήμα της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ, κα. Παγώνη, δήλωσε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Σχετική πρόταση υπενθυμίζεται υπέβαλλε χθες και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, δια του προέδρου κ. Πατούλη.

Το Reader.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά πλάνα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο «Γεννήματας»

Τι είναι τα isolation boxes

Στο κοντέινερ με δύο κρεβάτια και τουαλέτες που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου , ο γιατρός υποδοχής θα φορά ειδική στολή και θα υποδέχεται τα ύποπτα περιστατικά, ενώ αναμένεται να στηθεί άλλο ένα.

Όπως είπε ο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου ΓΝΑ «Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος, «ό,τι κριθεί ως ύποπτο περιστατικό από τη διαλογή πριν οι ασθενείς μπουν στα επείγοντα, θα προωθούνται στα isolation boxes, όπου θα λαμβάνονται επιχρίσματα τα οποία θα αποστέλλονται για έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η εκτίμηση είναι ότι κάθε ύποπτο κρούσμα θα παραμένει στα σημεία διαλογής για τουλάχιστον 6 ώρες, έως ότου υπάρχει αποτέλεσμα. Εφόσον αυτό συμβαίνει τις βραδινές ώρες ο ασθενής αν έχει ανάγκη νοσηλείας θα εισάγεται στο νοσοκομείο, αν όχι θα τίθεται υπό κατ οίκον περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!