Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κόντρα Τσίπρα με Κεραμέως και Ταραντίλη για την Παιδεία και το «ρίσκο» των διαδηλώσεων
[Reader]: Κόντρα Τσίπρα με Κεραμέως και Ταραντίλη για την Παιδεία και το «ρίσκο» των διαδηλώσεων

[Reader]: Κόντρα Τσίπρα με Κεραμέως και Ταραντίλη για την Παιδεία και το «ρίσκο» των διαδηλώσεων

Ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί στα «μουλωχτά» με πρόσχημα την πανδημία προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις.

«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον έλεγχο και της πανδημίας και τον πολιτικό έλεγχο και οδηγείται σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε: «Φέρνετε το νομοσχέδιο, ενώ δεν έχει διεξαχθεί διεξοδικός διάλογος με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ενώ η Βουλή λειτουργεί σε ειδικό καθεστώς… Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις και παρότι έχετε απέναντί σας τους πρυτάνεις, τους φοιτητές, ακόμη και τους αστυνομικούς ακόμη και σημαντικά στελέχη της παράταξής σας, όπως ο κ. Σουφλιάς που έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας και ο κ. Φορτσάκης…

Και επιμένετε, ενώ παράλληλα έχετε απέναντί σας την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών, που δεν μπορούν να εκφραστούν, που κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που θα έχει συνέπεια 24.000 λιγότερους εισακτέους και ενώ αλλάζετε το σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα εν μέσω πανδημικής χρονιάς. Όλα αυτά ενώ το μυαλό όλων και η σκέψη είναι στην πανδημία και πώς θα γλιτώσουμε και πώς δεν θα κολλήσουμε τον ιό».

Επίθεση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε και «επικοινωνιακές αθλιότητες», όπως τις χαρακτήρισε, που συνόδευσαν την διαχείριση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία, ενώ εξέφρασε τη «θλίψη» του για τις «μεθόδους» που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και την απόπειρα «να αλλάξει τις λέξεις από τη συνέντευξη» που παραχώρησε στον Alpha , «προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση» ότι «αναλαμβάνει το ρίσκο της επιδείνωσης» της επιδημιολογικής κατάστασης από τις διαδηλώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!