Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κύπρος – Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Η Ευρώπη ξέρει ότι η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός στη γειτονιά
[Reader]: Κύπρος – Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Η Ευρώπη ξέρει ότι η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός στη γειτονιά

[Reader]: Κύπρος – Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Η Ευρώπη ξέρει ότι η Τουρκία είναι ο ταραχοποιός στη γειτονιά

Ο δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην Κύπρο όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εργασίες της 8ης Συνόδου Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου.

Συζητήθηκαν ιδιαίτερα οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες από την τουρκική πλευρά σε σχέση με το άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, ενώ εξετάστηκαν και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης.

Ιδιαίτερα,τονίστηκε η στενή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού όπως σημειώθηκε η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας δεν θίγει μόνο τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της ΕΕ.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν, επίσης, οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού μετά την εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα.

«Θέλω για πολλοστή φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την άψογη και άριστη συνεργασία και τη στήριξη που έχουμε τόσο στα διεθνή φόρα, αλλά ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όταν και εφόσον συνέρχεται και ιδιαίτερα όταν ασχολείται με τις παραβιάσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, της Ελλάδος και όχι μόνο. Σήμερα θα μας δοθεί η ευκαιρία εξάλλου να έχουμε μία συνολική εκτίμηση της όλης κατάστασης» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην εκλογή Τατάρ ανέφερε: «όπως καλά γνωρίζεις είχαμε μέσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα την επιλογή του νέου τουρκοκύπριου ηγέτη, έχω επικοινωνήσει μαζί του, του έχω εκφράσει την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα να συμμετάσχω στην οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία ο Γενικός Γραμματέας ήθελε συγκαλέσει, προκειμένου να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος έτσι ώστε επιτέλους να επικρατήσει πραγματική ειρήνη, τόσο στην Κύπρο όσο και στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!