Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Reader]: Κυκλοφόρησαν τρία νέα βιβλία του Νίκου Νικηταρίδη
[Reader]: Κυκλοφόρησαν τρία νέα βιβλία του Νίκου Νικηταρίδη

[Reader]: Κυκλοφόρησαν τρία νέα βιβλία του Νίκου Νικηταρίδη

Τρία νέα βιβλία του γνωστού Ιστορικού του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού κ. Νίκου Νικηταρίδη μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Αγγελάκη, βιβλία που αξίζει να αγοραστούν, να διαβαστούν και να προωθηθούν ώστε να μπορέσει ο συγγραφέας να συνεχίσει το έργο της καταγραφής της ιστορικής πορείας του ελληνισμού στη Νειλοχώρα.

Τα βιβλία είναι τα εξής :

1. Οι Δωδεκανήσιοι στην Αίγυπτο:
Στο πόνημα αυτό ακολουθούνται τα ιστορικά χνάρια των Δωδεκανησίων που μετανάστευσαν στην Αίγυπτο τους δύο προηγούμενους αιώνες και εγκαταστάθηκαν σε πόλεις, πολίχνες και χωριά της φιλόξενης αυτής γης.

2. Αιγυπτιώτες και Ξενοδοχεία στη Νειλοχώρα:
Μετά από μακροχρόνια έρευνα καταγράφονται όσα ελληνικά ξενοδοχεία μπόρεσαν να βρεθούν, μια έρευνα δύσκολη αφού μονάχα το 1953 πάνω από 600 ξενοδοχεία και πανσιόν λειτουργούσαν σε ολόκληρη της Αίγυπτο. Κι αυτά όμως που καταγράφονται, ιδωμένα πλέον ως σύνολο, παρουσιάζουν εύγλωττα την αιγυπτιώτικη προσφορά σε ακόμη έναν τομέα επιχειρηματικής δράσης στη Νειλοχώρα.

3. Λησμονημένοι Έλληνες:
Το βιβλίο περιέχει, αλλά δεν αφορά μόνο τους Αιγυπτιώτες. Καταγράφει μερικές μονάχα, ενδεικτικά επιλεγμένες, λησμονημένες προσωπικότητες του χθες. Προσωπικότητες Ελλήνων όλου το κόσμου που διέπρεψαν η κάθε μία στο δικό της μετερίζι, μα σκεπάστηκαν σιγά-σιγά από την πατίνα των χρόνων που κύλησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!