Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Κικίλιας: Εμβολιασμένοι τον Μάιο όλοι οι πολίτες άνω των 60 – Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της νόσου
[Reader]: Κικίλιας: Εμβολιασμένοι τον Μάιο όλοι οι πολίτες άνω των 60 – Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της νόσου

[Reader]: Κικίλιας: Εμβολιασμένοι τον Μάιο όλοι οι πολίτες άνω των 60 – Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της νόσου

Ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Real FM, για την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα και την κατάσταση στο σύστημα υγείας, απηύθυνε έκκληση στην κοινωνία να κάνει μια τελευταία προσπάθεια.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας που πειθαρχεί. Για τους υπόλοιπους διερωτώμαι αν αξίζει τον κόπο η κούραση, η ανάγκη για μία βόλτα ή μία παρασπονδία, να ρισκάρει κανείς την υγεία τη δική του, της οικογένειάς του και την προσπάθεια που όλοι μαζί έχουμε κάνει ως κοινωνία αυτό τον ένα χρόνο. Ειδικά όταν η λύση, που είναι η λύση των εμβολίων, είναι εδώ και προχωρά», τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε «φτάνουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς, 1.750.000 εμβολιασμούς στο τέλος Μαρτίου» και πρόσθεσε πως «όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών θα είναι εμβολιασμένοι εντός του Μαΐου».

Σημείωσε ότι προχωρά η υλοποίηση του σχεδιασμού και με τις ευπαθείς ομάδες. «Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι το Μάρτιο θα έχουμε πολλαπλάσια εμβόλια από ότι είχαμε το Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο και φυσικά τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ακόμα περισσότερα», είπε. Εξήγησε ότι αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε όλη την κοινωνία να εμβολιαστεί και να στήσουμε το τείχος ανοσίας.

«Θα έχουμε πέντε εμβόλια»

«Πιστεύω ότι θα έχουμε προχωρήσει σε πολύ μεγάλο επίπεδο μέχρι το τέλος Ιουνίου, καθώς θα εγκριθεί και το εμβόλιο της Johnson & Johnson μονοδοσικό εμβόλιο, μετά η CureVac.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!