Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Καταλειφός: Η γενιά μου οφείλει μια συγγνώμη – «Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά»
[Reader]: Καταλειφός: Η γενιά μου οφείλει μια συγγνώμη – «Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά»

[Reader]: Καταλειφός: Η γενιά μου οφείλει μια συγγνώμη – «Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά»

Σημειώνοντας πως ανήκει στην ίδια γενιά με τον Γιώργο Κιμούλη, ο κύριος Καταλειφός παραδέχεται πως αυτή η γενιά συνέχισε στα ίδια, αν όχι σε χειρότερα, χνάρια με τις προηγούμενες, κάνοντας λόγο «σκληρές πρόβες», «ακραίες απαιτήσεις σκηνοθετών» και «ομηρικούς καβγάδες».

«Ας θέσουμε καινούργια πλαίσια για μια δημιουργική συνύπαρξη στον μικρό μεγάλο κόσμο του θεάτρου», αναφέρει ο γνωστός ηθοποιός. «Το απαιτούν οι καιροί».

«Κατά συνέπεια προτείνω όχι μόνο ο Γιώργος Κιμούλης αλλά όλη η γενιά μας να πει ένα μεγάλο συγγνώμη στους νεότερους για λάθη που κι εμείς παραλάβαμε ή συνεχίσαμε, και οι νεότεροι να δώσουν αυτή τη συγγνώμη και να προχωρήσουμε ξανά όλοι μαζί».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Καταλειφού:

Με αφορμή όλα αυτά τα οδυνηρά πράγματα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο θέατρο, θυμήθηκα μια φράση που λέει ο Σκηνοθέτης στην αριστουργηματική ταινία του Μπέργκμαν”Μετά την πρόβα”: Το θέατρο είναι ιδρώτας, σπέρμα και σκατά”.

Ανήκω στην ίδια γενιά με τον Γιώργο Κιμούλη. Αυτή η γενιά παρέλαβε μια ολόκληρη μυθολογία για τις σκληρές πρόβες, τις απαιτήσεις σκηνοθετών που συχνά γίνονταν ακραίες, για ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των συντελεστών μιας παράστασης και άλλα πολλά.

Η δική μας γενιά συνέχισε σε μεγάλο βαθμό κάπως στα ίδια- ίσως και σε χειρότερα- ακόμα χνάρια, γιατί η όλη εποχή εξελίχθηκε γενικά χειρότερα. Εδώ και μια τουλάχιστον δεκαετία τα πράγματα αλλάζουν σε τρομακτικό βαθμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!