Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ για τα ελληνικά hoaxes
[Reader]: Καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ για τα ελληνικά hoaxes

[Reader]: Καταγγελία στην ΕΣΗΕΑ για τα ελληνικά hoaxes

«Πρόκειται για πρακτικές που αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα από τον δημοσιογραφικό κόσμο, τότε μπορεί να οδηγηθούμε σε πολύ “σκοτεινά μονοπάτια”, όπου μόνη αλήθεια θα είναι αυτή που θα λέγεται από τις κυβερνήσεις και τις δημόσιες αρχές, και οτιδήποτε άλλο θα χαρακτηρίζεται “fake news”» σημειώνει στην επιστολή του.

Αφορμή για την καταγγελία του κ. Πολυχρονιάδη είναι, όπως εξηγεί, η δημοσίευση μιας «”απόρρητη γερμανική έκθεση” την οποία είχε συντάξει ένας πολιτικός επιστήμονας ονόματι Stephen Kohn με την συμβολή Γερμανών επιστημόνων, για λογαριασμό της υπηρεσίας Unit KM4 του γερμανικού υπουργείου εσωτερικών», στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «ο κορονοϊός είχε παγκοσμίως πολύ λιγότερα θύματα σε σχέση με την γρίπη της περιόδου 2017-2018, ότι τα μέτρα του lockdown είχαν πολλαπλές και βαριές συνέπειες και έφερνε ως παράδειγμα χειρουργεία και άλλες θεραπείες που αναβάλλονταν επειδή το σύστημα υγείας είχε ρίξει όλο το βάρος στην αντιμετώπιση του ιού». Τα «ellinika hoaxes» χαρακτήρισαν ως ψευδή την έκθεση «με μόνη αιτιολογία ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αυτή αντανακλά προσωπικές απόψεις του υπαλλήλου και ότι υπάρχει άλλη επίσημη μελέτη του υπουργείου» επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος καλεί μάλιστα την Ένωση να τοποθετηθεί επί του θέματος και να διερευνήσει πώς μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα «ψηφιακής» λογοκρισίας, σε ένα πεδίο όπου αρμόδια όργανα, όπως το Πειθαρχικό, δεν δύνανται να παρέμβουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!