Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Καταγγελία για το 2ο λύκειο Καισαριανής: «Γνωρίζαμε για τα κρούσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία»
[Reader]: Καταγγελία για το 2ο λύκειο Καισαριανής: «Γνωρίζαμε για τα κρούσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία»

[Reader]: Καταγγελία για το 2ο λύκειο Καισαριανής: «Γνωρίζαμε για τα κρούσματα πριν ανοίξουν τα σχολεία»

«Την προηγούμενη Παρασκευή ένας συνάδελφος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ζητήσαμε από τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Δεν έγινε τίποτα από αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του σωματείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Υμηττό και Ηλιούπολη, Γιαννης Μοσχονάς.

«Ξέρετε ότι εμείς σαν εκπαιδευτικοί ξεκινάμε τα σχολεία από 1η Σεπτέμβρη. Τις πρώτες δυο βδομάδες μέχρι να ανοίξει το σχολείο, είμαστε στο σχολείο και κανονίζουμε όλα τα διαδικαστικά, για να μπορέσει να ξεκινήσει η σχολική χρόνια. Μάθαμε την προηγούμενη Παρασκευή ότι ένας συνάδελφος από το 2ο Λύκειο, μετον οποίο μπορεί να έχουμε έρθει και εμείς σε επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Κατευθείαν αυτό που κάναμε σαν σωματείο, ήταν να ζητήσουμε από τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ σε όλους τους συναδέλφους. Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Ο ΕΟΔΥ μας απάντησε ότι δεν προβλέπεται να γίνουν τεστ. Αυτό που προβλέπεται είναι η ατομική ευθύνη, δηλαδή να πάνε οι συνάδελφοι και να κάνουν τεστ. Το δεύτερο κρούσμα εμφανίστηκε την Δευτέρα το πρωί και επικοινωνήσαμε εκ νέου αλλά η απάντηση είναι ακριβώς η ίδια. Μιλήσαμε με τον δήμο της Καισαριανής και η απάντηση τους ήταν ότι πει ο ΕΟΔΥ. Σήμερα το μεσημέρι μάθαμε ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!