Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Jerusalem Post: Η ανοχή των ΗΠΑ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας τελειώνει μετά την προεδρία Τραμπ
[Reader]: Jerusalem Post: Η ανοχή των ΗΠΑ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας τελειώνει μετά την προεδρία Τραμπ

[Reader]: Jerusalem Post: Η ανοχή των ΗΠΑ στις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας τελειώνει μετά την προεδρία Τραμπ

Όπως έγραψε σε άρθρο γνώμης την Τρίτη στην Jerusalem Post , ο αναλυτής ειδικός σε θέματα της Μέσης Ανατολής, Σεθ Φράντζμαν, η ανοχή που επέδειξαν οι ΗΠΑ στις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναμένεται να τελειώσει καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θα προδώσει τη σκυτάλη στον νεοεκλεχθέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Εν αντιθέσει με τον Τραμπ, «ο Μπάιντεν και η ομάδα του μπορεί να μην παίρνουν εντολές από την Άγκυρα και να μην καλωσορίζουν τις απειλές της».

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ ως επί το πλείστον αποδέχθηκε τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, όπως η επίθεση κατά των Κουρδών και η εισβολή στην πόλη Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Μεταξύ των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, συνεπάγονται οι επιθέσεις εναντίον των ενόπλων ομάδων των Κούρδων στη Συρία και το Ιράκ κατά τον τελευταίο χρόνο.

Η πολιτική της Άγκυρας στη Συρία έκανε τις ΗΠΑ ν’ αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τις βορειότερες περιοχές της χώρας κάτι που τελικά είχε σαν αποτέλεσμα να ενδυναμώσουν την ισχύ τους στην περιοχή η Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, με τον Φράνζμαν ν’ αναφέρει ότι η Τουρκία «πούλησε» κάτι τέτοιο στον Τραμπ ως τέλος στις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με αυτά της Συρίας και κατά την εμπλοκή της Άγκυρας στη σύγκρουση του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, καθώς η Τουρκία κατέληξε να συνεργάζεται με το Ιράν και τη Ρωσία στον Καύκασο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!