Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Η ιστορία του Μπελαμί του πιο πλούσιου πειρατή του κόσμου – Ίσως βρέθηκε ο σκελετός του μετά από 300 χρόνια!
[Reader]: Η ιστορία του Μπελαμί του πιο πλούσιου πειρατή του κόσμου – Ίσως βρέθηκε ο σκελετός του μετά από 300 χρόνια!

[Reader]: Η ιστορία του Μπελαμί του πιο πλούσιου πειρατή του κόσμου – Ίσως βρέθηκε ο σκελετός του μετά από 300 χρόνια!

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ανθρώπινους σκελετούς στο ναυάγιο ενός πειρατικού πλοίου στις ακτές του Cape Cod στις ΗΠΑ και πιστεύουν ότι μεταξύ των τουλάχιστον έξι νεκρών θα είναι και τα οστά του περίφημου πειρατή Μπελαμί.

Οστό που βρέθηκε στο ναυάγιο

Τα οστά που βρέθηκαν έχουν γίνει ένα με μάζες αντικειμένων και ορυκτών στο βυθό της θάλασσας μετά από τόσο καιρό, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και να αναγνωριστούν.

Το πειρατικό πλοίο «Whydah»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Boston Globe» το πειρατικό πλοίο ονομαζόταν «Whydah» και βυθίστηκε κοντά στο Γουέλφλιτ το 1717. Λέγεται ότι ήταν πρώην δουλεμπορικό και κλάπηκε από τους πειρατές. Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας και μόλις δύο από τα 146 μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Μοντέλο του «Whydah»

Πώς η τεχνολογία θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των σκελετών

Οι σκελετοί εξετάζονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος ανακάλυψε το ναυάγιο το 1984. «Ελπίζουμε ότι η σύγχρονη τεχνολογία αιχμής θα μας βοηθήσει να ταυτοποιήσουμε αυτούς τους πειρατές και να τους επανασυνδέσουμε με οποιονδήποτε απόγονό τους, που θα μπορούσε να είναι εκεί έξω» δήλωσε ο Κλίφορντ.Οι ειδικοί ελπίζουν ότι η ανάλυση των σκελετών θα τους βοηθήσει να βρουν επιτέλους τον καπετάνιο του «Whydah».

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το DNA από μερικά από τα οστά θα μπορούσε να ταιριάξει με εκείνο του «Black Sam». Δείγμα DNA ενός απογόνου του Μπελαμί που εντοπίστηκε στην Αγγλία το 2018 θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!