Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: ΗΠΑ: Και οι 140.000 χαμένες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβρη ανήκαν σε γυναίκες
[Reader]: ΗΠΑ: Και οι 140.000 χαμένες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβρη ανήκαν σε γυναίκες

[Reader]: ΗΠΑ: Και οι 140.000 χαμένες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβρη ανήκαν σε γυναίκες

Πριν από έναν χρόνο, οι γυναίκες στην Αμερική κατείχαν περισσότερες θέσεις εργασίας από τους άνδρες, κάτι που είχε συμβεί μόνο μια άλλη φορά στην ιστορία, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιόδου το 2009 και στις αρχές του 2010.

Η πανδημία άλλαξε γρήγορα την κατάσταση, η οποία επιδεινώθηκε. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, οι εργοδότες έκοψαν 140.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονoϊού υποχωρεί. Η εμβάθυνση στα δεδομένα αποκαλύπτει επίσης ένα συγκλονιστικό χάσμα μεταξύ των φύλων: οι γυναίκες αντιπροσώπευαν όλες τις απώλειες θέσεων εργασίας, χάνοντας 156.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι άνδρες κέρδισαν 16.000.

Αυτοί είναι καθαροί αριθμοί, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν μερικές από τις υποκείμενες αλλαγές στην αγορά εργασίας. Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή έρευνα των νοικοκυριών, η οποία περιλαμβάνει τους αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους, έδειξε ακόμη μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ των φύλων. Υπογράμμισε επίσης μια άλλη οδυνηρή πραγματικότητα: μεταξύ των γυναικών, οι μαύροι και οι Λατίνες έχασαν θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, ενώ οι λευκές γυναίκες σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Οι οικονομολόγοι συχνά προειδοποιούν να μη δίνεται έμφαση σε έναν μόνο μήνα, αλλά οι απώλειες θέσεων εργασίας του Δεκεμβρίου κάλυψαν ένα ήδη φοβερό έτος για τις εργαζόμενες γυναίκες, ιδιαίτερα τις γυναίκες του χρώματος. Οι μαύρες και Λατίνες γυναίκες εργάζονται δυσανάλογα σε μερικούς από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο στην πανδημία, συχνά σε ρόλους που στερούνται αμειβόμενης άδειας ασθενείας και την ικανότητα να εργάζονται από το σπίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!