Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Bonus 7.000 ευρώ για την απόκτησή του – Δωρεάν στάθμευση και μηδέν τεκμήριο
[Reader]: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Bonus 7.000 ευρώ για την απόκτησή του – Δωρεάν στάθμευση και μηδέν τεκμήριο

[Reader]: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Bonus 7.000 ευρώ για την απόκτησή του – Δωρεάν στάθμευση και μηδέν τεκμήριο

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Μεταφορών-Υποδομών κ.κ. Χατζηδάκης και Καραμανλής αντίστοιχα, ανακοίνωσαν αναλυτικά τους όρους του νέου νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με αυτό, μεγάλα είναι τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας, τόσο από ιδιώτες όσο και από εταιρείες, ενώ για τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα (PHEV), δίνονται κίνητρα μόνο για την αγορά ή τη χρήση τους από εταιρείες.

Πιο αναλυτικά, τα κίνητρα έχουν ως εξής:

  • Για τα ιδιωτικής χρήσης ηλεκτρικά οχήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, έκπτωση ίση με το 15% της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 5.500 ευρώ. Επίσης 500 ευρώ για την (προαιρετική) εγκατάσταση φορτιστή. Εξαίρεση του ηλεκτρικού οχήματος από τα τεκμήρια. Το όφελος αφορά μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας, όχι τα υβριδικά.

  • Αν η αγορά νέου συνδυάζεται με την απόσυρση παλιού αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, θα καταβάλλεται επιπλέον όφελος απόσυρσης, ύψους 1.000 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

  • Για τα ταξί, η έκπτωση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα φτάνει τα 8.000 ευρώ.

  • Για τα σκούτερ προβλέπεται έκπτωση 20% της λιανικής τιμής προ φόρων με όριο τα 800 ευρώ.

  • Για τα ποδήλατα όφελος 40% της αξίας με όριο επίσης τα 800 ευρώ, ποσό που μπορεί να καλύψει μέχρι και το 50% της τελικής αξίας.

  • Για την αγορά και μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από εταιρείες προβλέπεται αυξημένη έκπτωση της δαπάνης από τα έσοδα. Στην περίπτωση των εταιρικών οχημάτων επιδοτείται και η απόκτηση υβριδικών (όχι μόνο ηλεκτρικών) οχημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!