Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Reader]: Γιατί ήρθε η Volkswagen στην Αστυπάλαια αναρωτιούνται οι Γερμανοί
[Reader]: Γιατί ήρθε η Volkswagen στην Αστυπάλαια αναρωτιούνται οι Γερμανοί

[Reader]: Γιατί ήρθε η Volkswagen στην Αστυπάλαια αναρωτιούνται οι Γερμανοί

Παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό, η Γερμανία διαθέτει 92 νησιά, από τα οποία 19 είναι κατοικημένα. Τη δεκαετία του ’90 μάλιστα είχε πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα του γερμανικού κράτους με τη βοήθεια των εγχώριων κατασκευαστών αυτοκινήτων στο νησί Ρούγκεν, για να διερευνηθεί η πιθανότητα της εμπορικής βιωσιμότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Λογικά λοιπόν, η απόφαση του ομίλου Volkswagen να επιλέξει την Αστυπάλαια για την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος τεχνολογιών κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας, δημιούργησε έκπληξη στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του γερμανικού ιστότοπου 24auto.de με τίτλο «Σε ελληνικό νησί ο Παράδεισος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW – γιατί όχι σε εμάς;». Σε αυτό αναλύεται η πορεία μετάλλαξης της Volkswagen από μία εταιρεία με τη ρετσινιά του σκανδάλου Dieselgate και την εξαπάτηση εκατομμυρίων καταναλωτών σε έναν όμιλο εναλλακτικών τεχνολογιών μετακίνησης. Όπως τονίζει ο αρθρογράφος «στο Βόλφσμπουργκ επιδιώκουν να γίνουν με ‘’την οικογένεια ΙD.’’ ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως. Ο δρόμος προς τα εκεί τους οδηγεί επίσης σε ένα ελληνικό νησί».

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται η Αστυπάλαια ως ένα γραφικό νησάκι του Αιγαίου σε σχήμα… πεταλούδας με περίπου 1.300 κατοίκους και γύρω στους 75.000 τουρίστες, κυρίως Έλληνες, τον χρόνο. Η αυθεντικότητά του, που παραπέμπει σε μία παλαιότερη Ελλάδα, αποτελεί σύμφωνα με το δημοσίευμα την πιθανότερη αιτία επιλογής της Αστυπάλαιας από τη VW για το συγκεκριμένο καινοτόμο εγχείρημα με διάρκεια έξι ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!