Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Γερμανία: Η συσκευή που ισχυρίζεται ότι προλαμβάνει τον θάνατο
[Reader]: Γερμανία: Η συσκευή που ισχυρίζεται ότι προλαμβάνει τον θάνατο

[Reader]: Γερμανία: Η συσκευή που ισχυρίζεται ότι προλαμβάνει τον θάνατο

Συνήθως, ο καρδιακός παλμός αναλύεται χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια και καλώδια. Στην τεχνολογία ραντάρ, από την άλλη πλευρά, η παρακολούθηση είναι ανέπαφη και από απόσταση.

Ο καθηγητής Αλεξάντερ Κέλπιν από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και η ομάδα του είναι, σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις, οι πρώτοι στην Ευρώπη που έχουν αναπτύξει ένα αντίστοιχο ραντάρ καρδιάς για ιατρική χρήση και έχουν ήδη προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές σε ασθενείς. Μέσα από ρούχα, παπλώματα, ακόμη και στρώματα, ένας αισθητήρας που αναπτύχθηκε από τον Κέλπιν μπορεί να ανιχνεύσει καρδιακές και αναπνευστικές τιμές και να τις μεταδώσει στις συσκευές παρακολούθησης.

«Οι αισθητήρες μας εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα που αντανακλώνται από το σώμα. Στην εφαρμογή, αυτό λειτουργεί ως εξής: το αίμα που φεύγει από την καρδιά τρέχει με τη μορφή παλμικού κύματος κατά μήκος των αγγείων, το οποίο εμφανίζεται στην επιφάνεια του σώματος ως δόνηση. Μπορούμε να τα μετρήσουμε με τη βοήθεια αισθητήρων και να καθορίσουμε πολλές ιατρικές πτυχές του καρδιαγγειακού συστήματος.»

Για παράδειγμα, μπορεί να μετρηθεί ο καρδιακός ρυθμός, το καρδιακό φορτίο και η ταχύτητα κύματος παλμών με την οποία μπορεί να προσδιοριστεί η αρτηριακή ασβεστοποίηση και έτσι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Επιληψία στα νεογνά

Προς το παρόν, ωστόσο, το ερευνητικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ιατρική παρατήρηση των πρόωρων και νεογέννητων μωρών. «Εστιάζουμε κυρίως στις επιληπτικές κρίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!