Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Γερμανία: Μαθητής απείλησε δασκάλα με αποκεφαλισμό
[Reader]: Γερμανία: Μαθητής απείλησε δασκάλα με αποκεφαλισμό

[Reader]: Γερμανία: Μαθητής απείλησε δασκάλα με αποκεφαλισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του ήρθε ως αντίδραση στις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν όταν οι γονείς του δεν εμφανίστηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δασκάλους του στο σχολείο.

«Εφόσον μου επιβάλλεται τιμωρία επειδή οι γονείς μου δεν ήρθαν, τότε θα κάνω αυτό που έκανε το αγόρι με τον δάσκαλο στο Παρίσι», φέρεται να είπε ο νεαρός κατά τη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel».

Η σχολική διοίκηση της Γερουσίας επιβεβαίωσε το περιστατικό, προσθέτοντας ότι πρόκειται να ασχοληθούν με το ζήτημα η σχολική εποπτεία και η Διεύθυνση Νεολαίας. Μάλιστα, το αγόρι θα είχε συνάντηση με σχολικούς ψυχολόγους.

Με την απειλή του, ο μαθητής αναφέρθηκε στη δολοφονία του δασκάλου, ο οποίος είχε δείξει κινούμενα σχέδια του Μωάμεθ στην τάξη και αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο Τσετσένο.

Σύμφωνα με έναν κοινωνικό παιδαγωγό στο σχολείο, ο 11χρονος είχε ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών του μια εβδομάδα νωρίτερα. «Ήμουν εκεί όταν αμέσως μετά την ενός λεπτού σιγή, το αγόρι δήλωσε για τον Σαμουέλ Πατί ότι οποιοσδήποτε δικαιούται να σκοτώσει κάποιον που είχε προσβάλει τον προφήτη», ανέφερε ο εκπαιδευτικός. Εκείνη την περίοδο είχαν προσκληθεί στο σχολείο ένας ιμάμης και ένας Ραβίνος και μίλησαν στο αγόρι.

Ένας εκπρόσωπος της διοίκησης του σχολείου δήλωσε ότι τέτοιες περιπτώσεις θρησκευτικών και εξτρεμιστικών προβλημάτων είναι πλέον συνήθεις.

Γι’αυτό, πριν από πολλά χρόνια άρχισαν να τίθενται σε ισχύ πολυάριθμα μέτρα, προγράμματα και μαθήματα κατάρτισης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!