Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Γεραπετρίτης: Μας ενοχλούν οι σκηνές στη Νέα Σμύρνη-Θα φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση
[Reader]: Γεραπετρίτης: Μας ενοχλούν οι σκηνές στη Νέα Σμύρνη-Θα φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση

[Reader]: Γεραπετρίτης: Μας ενοχλούν οι σκηνές στη Νέα Σμύρνη-Θα φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση

Σαφές μήνυμα ότι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Νέα Σμύρνη ενόχλησαν το κυβερνητικό επιτελειο και παραπέμπυον σε ασύμμετρη βία από την ΕΛ.ΑΣ. έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπτρίτης, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον Real Fm 97,8.

“Οι σκηνές που είδαμε μας ενοχλούν όλους και φαίνεται πράγματι να υπερβαίνουν των αναγκαίων μέτρων. Γι’αυτό το ζήτημα έχει κινηθεί ήδη η δικαιοσύνη με προκαταρκτική εξέταση και θα διερευνηθεί έως το τέλος. Θέλω δε να σας πω, γιατί και αυτό έχει την αξία του, ότι είναι η δική μας κυβέρνηση που έχει φέρει ένα πλαίσιο, το οποίο είναι εξαιρετικά αυστηρό στην απόδοση ευθυνών για δυσανάλογη βία από αστυνομικά όργανα. Για πρώτη φορά, με τον νόμο 4760 του 2020, και το Προεδρικό Διάταγμα 111 του 2019, ο συνήγορος του Πολίτη εμπλέκεται άμεσα και ενεργά στη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων, όπου φέρεται να υπάρχει δυσανάλογη βία. Άρα δεν πρόκειται αμιγώς για έναν έλεγχο που γίνεται εσωτερικά, αλλά έχουμε μια αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση από ένα συνταγματικό όργανο, όπως είναι ο συνήγορος του Πολίτη. Αναμένουμε ότι θα έχουμε μια κρίση αντικειμενική και αμερόληπτη. Θα φτάσει μέχρι τέλους, σας διαβεβαιώ για αυτό” δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

“Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα περιπτωσιολογικό, μεμονωμένο φαινόμενο και δεν αφορά το σύνολο της αστυνομίας” πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!