Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Γεννηματά: Η Υγεία και η Παιδεία δεν προσφέρονται για αυτοσχεδισμούς
[Reader]: Γεννηματά: Η Υγεία και η Παιδεία δεν προσφέρονται για αυτοσχεδισμούς

[Reader]: Γεννηματά: Η Υγεία και η Παιδεία δεν προσφέρονται για αυτοσχεδισμούς

Αξιοποιώντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις συνέπειες της πανδημίας, που γίνεται με δική της πρωτοβουλία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης, μιλώντας για έλλειψη στρατηγικής κι αδυναμία στη διαχείριση τόσο της έξαρσης του κορονοϊού όσο και για τις σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, την ανεργία, την Παιδεία με το άνοιγμα των σχολείων, τον τουρισμό.

Απευθυνόμενη συχνά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, η κ. Γεννηματά διατύπωσε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα και ότι πορεύεται με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας». Παράλληλα άσκησε αιχμηρή κριτική και για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία. «Μακριά από μας οι λογικές τού να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς δεν θέλουμε κλειστά σχολεία. Θέλουμε ασφαλή σχολεία» επισήμανε.

«Παρουσιάστε μια ειδυλλιακή κατάσταση κι είτε σας ωραιοποιούν τα πράγματα ή εσείς συνειδητά το κάνετε», είπε προς τον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε ότι επιχειρείται να επιβληθεί η ατζέντα μιας παλιάς Δεξιάς καθώς «καθημερινά αποδυναμώνεται η δημοκρατία, η λογοδοσία, η διαβούλευση, η σωστή νομοθέτηση, ο κοινωνικός έλεγχος, η ίδια η λειτουργία του Τύπου».

Κριτική για τα κρούσματα στα γηροκομεία

Αιχμηρή ήταν κριτική της για τα κρούσματα στα γηροκομεία. «Ανοίξατε τα σύνορα χωρίς όρους και χωρίς ελέγχους στην αρχή, και τώρα επιμένετε ότι τα κρούσματα δεν είναι εισαγόμενα, ότι φταίνε οι πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!