Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Game of Thrones στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι διεκδικούν το «στέμμα» της Φώφης
[Reader]: Game of Thrones στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι διεκδικούν το «στέμμα» της Φώφης

[Reader]: Game of Thrones στο ΚΙΝΑΛ: Ποιοι διεκδικούν το «στέμμα» της Φώφης

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα στο Κίνημα Αλλαγής που γνώριζαν πως οι σχέσεις Γεννηματά – Λοβέρδου ήταν ψυχρές για σημαντικό διάστημα.

Και παρά τις δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες η Φώφη Γεννηματά αρνούνταν κατηγορηματικά πως το κόψιμο Λοβέρδου σχετίζεται με την ειλημμένη απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία, στελέχη κοντά στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ παραδέχονται στο Reader.gr πως η κινητικότητα που επέδειξε ο κ. Λοβέρδος το τελευταίο διάστημα με συναντήσεις και ζυμώσεις με στελέχη ανά τη χώρα, ενόχλησε τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η μάχη της ηγεσίας

Το «κυνήγι του θρόνου» στο ΚΙΝΑΛ αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι κι εφόσον η εξέλιξη της πανδημίας επιτρέψει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το Καταστατικό.

Υπενθυμίζεται πως η εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή 210.000 ψηφοφόρων, με τη Φώφη Γεννηματά να κερδίζει στο β’ γύρο το Νίκο Ανδρουλάκη, αφού προηγουμένως είχε αποκλείσει στον πρώτο τους Γιώργο Καμίνη και Σταύρο Θεοδωράκη.

Το καταστατικό προβλέπει εκλογή Προέδρου ανά τριετία και η ίδια η κυρία Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο πως θα επαναδιεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Το ίδιο αναμένεται να πράξoyn και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής αφορά πάντως την αδυναμία του αρχικά να επανασυσπειρώσει ψηφοφόρους που έχουν μοιραστεί σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως να καταφέρει να εισπράξει διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται ακόμη μακριά από τα εκλογικά του ποσοστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!