Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Φθιώτιδα: Ιερέας έριχνε αγιασμό με υδροφόρα – Έξαλλος ο Μητροπολίτης τον «έστειλε στα βουνά»
[Reader]: Φθιώτιδα: Ιερέας έριχνε αγιασμό με υδροφόρα – Έξαλλος ο Μητροπολίτης τον «έστειλε στα βουνά»

[Reader]: Φθιώτιδα: Ιερέας έριχνε αγιασμό με υδροφόρα – Έξαλλος ο Μητροπολίτης τον «έστειλε στα βουνά»

Έξαλλος έγινε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας από την κίνηση ενός ιερέα της ενορίας του ΣΣ Λειανοκλαδίου, ο οποίος την παραμονή των Θεοφανείων ανέβηκε σε καρότσα πυροσβεστικού και άρχισε να γυρίζει μέσα σε συνοικία και να ρίχνει το αγιασμό με τη μάνικα.

Διερχόμενος οδηγός που δεν πίστευε στα μάτια του τράβηξε το βίντεο που έκτοτε κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport , ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι πρώτιστα συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.

Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα πάντα με το LamiaReport, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας μέχρι τουλάχιστον να ηρεμήσουν τα πνεύματα…

Η επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας

«Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών».

Αντίδραση και από τον Δήμο Λαμιέων

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Λαμιέων, που όταν ενημερώθηκε για το απίστευτο αυτό συμβάν, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!