Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Φωτογραφία Ντοκουμέντο: Το «Καλλιστώ» κομμένο στα δύο αμέσως μετά τη σύγκρουση
[Reader]: Φωτογραφία Ντοκουμέντο: Το «Καλλιστώ» κομμένο στα δύο αμέσως μετά τη σύγκρουση

[Reader]: Φωτογραφία Ντοκουμέντο: Το «Καλλιστώ» κομμένο στα δύο αμέσως μετά τη σύγκρουση

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Arxipelagos.gr , διακρίνονται το «Καλλιστώ» με το μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Launceston μερικά λεπτά πριν τη σύγκρουση και μερικά δευτερόλεπτα μετά από αυτή.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται οι πορείες και των δύο πλοίων, καθώς έχουν αναχωρήσει από το Ικόνιο το ένα και οποίων, καθώς έχουν αναχωρήσει από το Ικόνιο το ένα και από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας το δεύτερο.

Λίγα λεπτά μετά συμβαίνει η σύγκρουση των δύο πλοίων και όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία το «Καλλιστώ» έχει κοπεί σε δύο μέρη, με το πρυμναίο τμήμα να μην έχει βυθιστεί ακόμη, ενώ το Maersk Launceston συνεχίζει την επιβραδυνόμενη πορεία του μέχρι να σταματήσει.

Μάλιστα σε βίντεο από drone κατά τη στιγμή της ρυμούλκησης του «Καλλιστώ» αποτυπώνει τις ζημιές που έχει υποστεί το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη σύγκρουσηη πρύμνη του πολεμικού πλοίου κόπηκε και δίπλωσε. Μάλιστα η ζημιά που προκλήθηκε στο «Καλλιστώ» ήταν μεγάλη, καθώς είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) προκειμένου να ελαχιστοποιεί το μαγνητικό ίχνος. Το συγκεκριμένο υλικό είναι υψηλής αντοχής αλλά δεν είναι λαμαρίνα.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου , που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!