Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ευρωπαϊκό «ψυχολογικό όριο» 7 ημερών για τις τουρκικές προκλήσεις, με το βλέμμα στις κυρώσεις
[Reader]: Ευρωπαϊκό «ψυχολογικό όριο» 7 ημερών για τις τουρκικές προκλήσεις, με το βλέμμα στις κυρώσεις

[Reader]: Ευρωπαϊκό «ψυχολογικό όριο» 7 ημερών για τις τουρκικές προκλήσεις, με το βλέμμα στις κυρώσεις

Το τηλεγράφημα του Reuters χθες το μεσημέρι προκάλεσε αναστάτωση: με βάση αυτό, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας εμφανιζόταν να απευθύνει ένα τελεσίγραφο 7 ημερών προς την Τουρκία για την αποκλιμάκωση των μονομερών κινήσεων, αλλιώς θα πρέπει και η Ε.Ε. να αξιολογήσει τις επιλογές της. Βεβαίως, ο δημοσιογράφος του Reuters κάπως χάθηκε στη μετάφραση των γερμανικών οριστικών άρθρων, καθώς ο Γερμανός υπουργός είπε ότι «τις επόμενες εβδομάδες» και όχι «την επόμενη εβδομάδα», η Ε.Ε. θα πρέπει να αξιολογήσει τις τουρκικές ενέργειες.

Και μπορεί τελεσίγραφο με την κλασική έννοια να μην υπάρχει, η Τουρκία, όμως, έχει αρχίσει και προκαλεί αξιοσημείωτη και ορατή κόπωση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Για παράδειγμα, ο Χάικο Μαας υπογράμμισε χθες ότι κατανοεί απολύτως την ελληνική απροθυμία να συζητήσει στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις που εκτροχιάζουν τον διάλογο είναι «εκνευριστικές» και για τη Γερμανία που λειτουργεί ως μεσολαβητής.

Το ερώτημα, πλέον, είναι, σε τι μπορεί να μεταφραστεί αυτή η κόπωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λήξη της τουρκικής NAVTEX στις 22 Οκτωβρίου είναι το ουσιαστικό «ψυχολογικό όριο» για τους Ευρωπαίους, πολλοί εκ των οποίων έχουν δει το κύρος τους να κουρελιάζεται, από τη στιγμή που η Τουρκία αγνόησε πλήρως και τις ευρωπαϊκές παραινέσεις στο πλαίσιο της τελευταίας Συνόδου Κορυφής όσο και τη γερμανική διαμεσολαβητική προσπάθεια για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και μάλιστα με πρόδηλο τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!