Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Έσπασε το «ταμπού» του lockdown με τη Θεσσαλονίκη – Τι θα γίνει στην Αττική
[Reader]: Έσπασε το «ταμπού» του lockdown με τη Θεσσαλονίκη – Τι θα γίνει στην Αττική

[Reader]: Έσπασε το «ταμπού» του lockdown με τη Θεσσαλονίκη – Τι θα γίνει στην Αττική

Η απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί εκ νέου σε lockdown η Θεσσαλονίκη , με την επαναφορά και του περίφημου sms στο 13033, συνιστά καμπή στη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα πει ότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται και δρομολογούνται, προκειμένου να αποδευχθεί ένα γενικευμένο lockdown που θα είχε δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όμως, η εικόνα τόσο του συστήματος υγείας της πόλης, όσο και η διασπορά στους κοντινούς νομούς επέβαλε στην κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα και να «σταγανοποιήσει» τη βασική εστία διαπσποράς. Από τα ξημερώματα, συνεπώς, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, με απαγόρευση της κυκλοφορίας για μη ουσιώδεις λόγους και μόνο με αποστολή sms, την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, αλλά και την απαγόρευση εξόδου από τον νομό. Την ίδια ώρα, κλείνουν λιανεμπόριο και εκκλησίες, σε αντίθεση με ότι ίσχυε μέχρι στιγμής στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Η νέα κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θα ισχύσει για 15 μέρες, αλλά είναι ήδη σαφές σε επιτελικούς παράγοντες ότι το κυρίαρχο σενάριο είναι να επεκταθεί ως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να δείχνουν τη δυναμική τους σε 10 περίπου ημέρες. Μέχρι τότε, το σύστημα υγείας της πόλης αναμένεται να δοκιμαστεί σημαντικά, με δεδομένο ότι θα φανούν τα επίχειρα της χαλαρότητας όλων των προηγούμενων ημερών, η οποία και οδήγησε στη λήψη των περαιτέρω μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!