Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Ο Ερντογάν στη δίνη του κορονοϊού
[Reader]: Ο Ερντογάν στη δίνη του κορονοϊού

[Reader]: Ο Ερντογάν στη δίνη του κορονοϊού

Χθες παραιτήθηκε ο υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετά την αποτυχημένη διαχείριση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και τον συνωστιμό που ακολούθησε με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για να προλάβει το κλείσιμο των καταστημάτων. Ενώ οι επικρίσεις κατά του Τούρκου Προέδρου κλιμακώνονται, κυρίως λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός αλλά και της κατάστασης στην οικονομία που βαίνει συνεχώς προς το χειρότερο.

Ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης στη γειτονική χώρα ήταν η χθεσινή παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, ενός πολιτικού προσώπου με κομβικό ρόλο στην Τουρκία, αφού διατηρούσε το χαρτοφυλάκιο του προσφυγικού/μεταναστευτικού, που δέχθηκε σκληρή κριτική σχετικά με τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της διήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 31 επαρχίες της Τουρκίας. Ακολούθησε χάος στους δρόμους με τους Τούρκους πολίτες να ξεχύνονται στους δρόμους για να αγοράσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης πριν κλείσουν τα καταστήματα και να καταγράφονται σκηνές χάους παντού.

Η Αθήνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα με έντονη ανησυχία όπως παραδέχονται πηγές που χειρίζονται τα ελληνοτουρκικά, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος έχει συχνά προσπαθήσει να εξάγει την εσωτερική ένταση στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται πια και οι Τουρκικές ενέργειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!