Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Reader]: Ερντογάν για Αγία Σοφιά: Διορθώσαμε το λάθος του 1934
[Reader]: Ερντογάν για Αγία Σοφιά: Διορθώσαμε το λάθος του 1934

[Reader]: Ερντογάν για Αγία Σοφιά: Διορθώσαμε το λάθος του 1934

Μόλις τέσσερις ημέρες αφότου υπέγραψε το διάταγμα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ερντογάν προχώρησε σε νέες δηλώσεις για το ζήτημα που έχει προκαλέσει σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά «Μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε μουσείο το 1934 έπειτα από μία λανθασμένη απόφαση. Τώρα διορθώνουμε το λάθος και επαναφέρουμε τη γνήσια ταυτότητα της».

Αγία Σοφία: «Μυστική» τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο για «αποκλιμάκωση της έντασης»

Υπό άκρα μυστικότητα φαίνεται πως πραγματοποίηθηκε στο Βερολίνο τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των δυο πρώτων.

Τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε όπως φαίνεται μετά από μεσολάβηση της Γερμανίας, η οποία ασκεί και την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γι’ αυτό το εξάμηνο, έγινε στο Βερολίνο και είχε ως σκοπό την αποκλιμάκωση της έντασης έπειτα από τις τουρκικές ενέργειες.

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Open έλαβαν μέρος από τουρκικής πλευράς ο Ιμπραήμ Καλίβ, γραμματέας προεδρίας και εξ απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την ελληνική πλευρά η Ελένη Σουρανή, διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού. Οι δυό τους δεν είναι άγνωστοι, καθώς είχαν ξανασυνεργαστεί προετοιμάζοντας επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκο προέδρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!