Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Η έρευνα της ΕΥΠ για τη Μόρια και τα 4 στοιχεία που «δείχνουν» εμπρησμό
[Reader]: Η έρευνα της ΕΥΠ για τη Μόρια και τα 4 στοιχεία που «δείχνουν» εμπρησμό

[Reader]: Η έρευνα της ΕΥΠ για τη Μόρια και τα 4 στοιχεία που «δείχνουν» εμπρησμό

Όπως έχει γράψει τοReader.gr το κάψιμο του ΚΥΤ Μόριας ως αντίδραση για την καραντίνα 35 ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ήταν το «βολικό» άλλοθι.

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι -όχι και τόσο άγνωστοι στις Αρχές- επεδίωκαν να καλλιεργήσουν κλίμα εξέγερσης, διακινώντας προφορικά και μέσω κλειστών ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ηΜόρια θα μετατραπεί σε κλειστό κέντρο. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς στη Λέσβο βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες ακόμη και για περισσότερο από ένα χρόνο.

Σημειώνεται ότι παρά το μεγάλο ξεκαθάρισμα που έγινε στον κατάλογο ΜΚΟ από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αρκετές οργανώσεις συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στη Λέσβο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΥΠ έχει εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη που συνδέουν κάποιες απ’ αυτές τις ΜΚΟ με τις κλειστές ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακινούνταν τα σενάρια για τη Μόρια και οι προτροπές για εξέγερση.

Το σχέδιο

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών υπάρχουν τρία στοιχεία – κλειδιά που δείχνουν πως όσα έγιναν στη Μόρια το βράδυ της Τρίτης αλλά και την επόμενη ημέρα ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και όχι μία έκρηξη οργής.

1. Εντός αλλά και περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής & Ταυτοποίησης ξέσπασαν ταυτόχρονα μεγάλες αλλά και μικρότερες εστίες φωτιάς, εν μέσω δυνατών ανέμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!