Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Reader]: Έρχεται… τσουνάμι αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ
[Reader]: Έρχεται… τσουνάμι αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

[Reader]: Έρχεται… τσουνάμι αλλαγών στον ΣΥΡΙΖΑ

Η αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στη θέση του Γραμματέα, την οποία και αναμένεται να εισηγηθεί επίσημα σήμερα στην πολιτική γραμματεία ο Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως σκοπεύει να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του κόμματος με τον τρόπο που έχει αποφασίσει και επιθυμεί. Και κυρίως με τα στελέχη που επιθυμεί.

Και μπορεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να είναι ένα πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης από όλες τις παρατάξεις στο εσωτερικό του κόμματος και μπορεί ο Πάνος Σκουρλέτης να δηλώνει πως ο ίδιος δεν έχει καμία αντίρρηση σε αυτή την αλλαγή, αλλά δεν παύει να είναι εκλεγμένος από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η θητεία του να ισχύει μέχρι η αρμόδια επιτροπή να ψηφίσει κάποιον άλλον.

Αυτή η κίνηση λοιπόν δεν αποκλείεται να φέρει αντιδράσεις από τα στελέχη που δεν επιθυμούν το κόμμα να γίνει «το κόμμα του προέδρου», αλλά ζητούν να συνεχίσει να πορεύεται με τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, τα οποία κι εκλέγονται κάθε φορά στο Συνέδριο. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχεται η άλλη άποψη, που λέει πως το Συνέδριο ψηφίζει τα όργανα για συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και πως η θητεία τους έχει λήξει, εφόσον παρήλθε ο χρόνος που είχε οριστεί μέχρι την διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!