Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Reader]: Έρχεται στην Ελλάδα το 5G – Στην τελική ευθεία η προκήρυξη
[Reader]: Έρχεται στην Ελλάδα το 5G – Στην τελική ευθεία η προκήρυξη

[Reader]: Έρχεται στην Ελλάδα το 5G – Στην τελική ευθεία η προκήρυξη

Εντός των ανακοινωθέντων χρονικών ορίων προχωρούν οι διαδικασίες για το 5G, με την ημερομηνία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας να προβλέπεται στο τέλος του τρέχοντος έτους. Να υπενθυμίσουμε ότι δημοπρασία για το 5G, θα αποφέρει στο δημόσιο έσοδα περίπου 367 εκατ. ευρώ, εφόσον πουληθούν όλες οι προς διάθεση φασματικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ήδη έχει παραδοθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η υπουργική απόφαση (ΥΑ), η οποία αφορά στην τροποποίηση του δικαιώματος της Digea στα 700MHz (Ψηφιακό Μέρισμα 2) και είναι θέμα ωρών να δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ.

Το αμέσως επόμενο βήμα αφορά την τροποποίηση της σύμβασης Rural με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ) για την νέα χωροθέτηση συχνοτήτων των Δημόσιων Αγροτικών Δικτύων (ΔΑΔ). Ο λόγος της συγκεκριμένης τροποποίησης, η οποία τελεί υπό την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η διασφάλιση συνεχόμενων φασματικών τμημάτων για την ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς καθώς και για το Rural Connect. Να σημειωθεί ότι κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους παρόχους, κατασκευαστές και φορείς το κόστος μετακίνησης των Δημόσιων Αγροτικών Δικτύων, από τις περιοχές ραδιοσυχνοτήτων 3670-3700 MHz και 3770-3800 MHz στην περιοχή 3410-3470 MHz, φτάνει σχεδόν τα 6,5 εκατ. ευρώ και θα το επωμιστούν οι πάροχοι.

Εντός των επόμενων 10 ημερών βέβαια, αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τα αποτελέσματα της μελέτης για το 5G, που έχει ανατεθεί στην EY από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!