Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση σήμερα γυμνάσια και λύκεια
[Reader]: Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση σήμερα γυμνάσια και λύκεια

[Reader]: Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση σήμερα γυμνάσια και λύκεια

Την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης αρχίζουν σήμερα, 8/1, τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας.

Σημειώνεται πως δεν έχει αλλάξει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου που εξεδόθη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζεται ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου.Το υπουργείο υπενθυμίζει επίσης ότι η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών.

Ήδη, έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος στα σχολεία, βάσει της οποίας, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία, σήμερα Παρασκευή 8/1.

Πώς θα γίνουν τα προληπτικά τεστ

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει, παράλληλα, και προληπτικά τεστ για τους μαθητές άνω των 16 ετών, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ήδη να δηλώνουν εθελοντικά την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορoνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr/, ενώ έχουν προγραμματιστεί και τα πρώτα ραντεβού για σήμερα.

Στην πλατφόρμα, στην οποία θα μπαίνει ο μαθητής λυκείου ή ο εκπαιδευτικός, προβλέπεται διενέργεια τεστ σε 386 σημεία στη χώρα.

Για όσους αιτηθούν να κάνουν έλεγχο για COVID-19 θα τηρηθεί αυστηρά χρονική προτεραιότητα. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!