Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Reader]: Επίδομα θέρμανσης: Πως θα το λάβετε και τι πρέπει να προσέξετε
[Reader]: Επίδομα θέρμανσης: Πως θα το λάβετε και τι πρέπει να προσέξετε

[Reader]: Επίδομα θέρμανσης: Πως θα το λάβετε και τι πρέπει να προσέξετε

Με το που θα κλείσει η διαδικασία των αιτήσεων, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές, με βάση όχι πλέον το σύστημα των Ζωνών αλλά με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, δηλαδή ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία όπως αυτή μετρήθηκε σε πάνω από 200.000 σημεία στην Επικράτεια σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το “κλειδί” για τον υπολογισμό του επιδόματος ανά οικισμό είναι ο αριθμός των ημερών που μια περιοχή έχει θερμοκρασία κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών έχει δημοσιεύσει έναν πολυσέλιδο οδηγό με τους οικισμούς της χώρας και τους ειδικούς συντελεστές προσαύξησης ή απομείωσης στο επίδομα- βάση. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση της Απόφασης για τη βάση υπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα θέρμανσης δεν θα είναι μικρότερο από 80 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη επιδότηση θα φτάσει στα 650 ευρώ.

Πέρα από το νέο τρόπο υπολογισμού του επιδόματος, η φετινή διαδικασία έχει και την ιδιομορφία ότι εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, καλύπτει και άλλα καύσιμα κι αυτό περιπλέκει τη διαδικασία υποβολής των αναγκαίων αποδείξεων- τιμολογίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα για τους καταναλωτές φυσικού αερίου θα παραμείνει ανοικτή ως το τέλος Μαρτίου, δηλαδή ένα μήνα παραπάνω από τους υπόλοιπους. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακόμα κι αν κάποιος χρησιμοποιεί συνδυαστικά π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης και υγραέριο ή ξύλα, θα πρέπει να επιλέξει ΜΟΝΟ ένα είδος καύσιμης ύλης προς επιδότηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: READER

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!